donderdag 12 augustus 2021

De dag van de korte ritten

Het was vandaag een heerlijke zomerdag. Het was dan ook geen straf om op de fiets te zitten.

Dat deed ik dan ook veelvuldig. Het was een dag van diverse korte ritten.

Oud papier, glas en plastic wegbrengen, mijn nieuwe leesbril bij laten stellen, daar deze achter de oren een beetje knelde en wat boodschappen halen bij "De Helianth". Via de Oostvlietweg en Voorschoten fietste ik weer naar huis, waar ik brood klaarmaakte, dat ik met Ada op de volkstuin nuttigde. Ja, zo maak ik me ook nog eens nuttig.

Mijn vrouw ging naar haar ouders. Ik fietste een stuk met haar mee en reed daarna voor de tweede keer naar de mooie Leidse binnenstad. Daar kocht ik bij de Hardloopwinkel een nieuwe blauwe sportbroek.

Ik fietste de Hooigracht uit en bij Swaak kocht in een tondeuse. Het werd geen Moser, maar een Braun. Duitse degelijkheid.
Maar Gregor Braun, uit hetzelfde bouwjaar als ik, was eveneens een goede wielrenner met een uitstekende tijdrit in de benen.

Met deze korte ritten trapte ik vandaag 42 kilometer weg. En ik kan u verzekeren, dat je beter de dag van de korte ritten kunt hebben dan de nacht van de lange messen.

Adolf Hitler liet de top van de S.A. op 30 juni 1934 uitmoorden door de S.S.

Deze interne afrekening in de NSDAP toonde, dat de SS niet terugschrok voor een moord meer of minder. Heel Europa zou het decennium na de nacht van de lange messen met de terreur van de zwarthemden te maken krijgen.

Geen opmerkingen: