maandag 24 juli 2023

Invaller

Rond half 6 kreeg ik een appje van Peter Daleman, dat hij het door drukte op zijn werk vermoedelijk niet ging redden om de wekelijkse droogtraining in Leiderdorp te verzorgen. Met het verzoek of ik of een andere schaatser de training over wilde nemen. Daar ik me nog om moest kleden, nog moest eten en om 7 uur bij Jos Drabbels moest zijn, was het zonneklaar: een invaller zoeken zou waarschijnlijk meer tijd kosten dan om zelf als invaller op te draven.

Onder het eten en op de fiets zette ik de training in elkaar. Het werd een speelse training voor 9 personen. Allerlei oefeningen, die ik met kinderen op het ijs doe, bleken, althans in mijn ogen, geschikt voor een groep met een gemiddelde leeftijd van boven de 50 jaar.

Maar vergis u niet: er zaten ook serieuze oefeningen bij. Alles zat erin: slalom, opdrukken, Steigerungen, een estafette in 3 groepen van 3, schaatsstappen in slow motion, waardoor je tevens een balansoefening had en een piramide van schaatsstappen en als afsluiting een duurloop van ruim 2 kilometer. 
Dat krijg je met zo'n invaller.

Maar in historisch perspectief bezien vielen mijn invallen wel mee....

Geen opmerkingen: