woensdag 19 juli 2023

De nieuwe fietsenstalling

Mijn vrouw pikte de draad weer op door vanmorgen te gaan zwemmen in het Valkenburgse meer. Zij fietste er naar toe. Ik nam de benenwagen en liep door de nieuwe fietstunnel ten zuiden van de Stevenshof.

Bij het meer aangekomen lag mijn vrouw al in het water. Maar ik zag nog iets in het water liggen. Kennelijk had de nieuwe fietstunnel iemand op het idee gebracht om een nieuwe fietsenstalling te introduceren: het Valkenburgse meer.
Als we daar aan gaan beginnen, dan is het hek van de dam. Dan ligt het meer binnen mum van tijd vol met fietsen. Derhalve loodste ik Ada, toen ze ter hoogte van de vreemd gestalde fiets, naar dit rijwiel toe. Zij bracht de fiets naar het strandje, ik transporteerde de fiets verder naar de officiële stalling.

Gezien de hoeveelheid water, die uit de kettingkast kwam, was er sprake van een waterfiets..

De geplande droogtraining viel zo een klein beetje in het water, zodat ik minder schaatsstappen deed als gebruikelijk. Maar het hardlopen ging lekker.
Nu was ik tijdens de fietstocht langs de Waddenzee anderhalve kilo afgevallen. Daar kwam door de duurloop van ruim 4 kilometer nog een pond bij. Voor de loop op een nuchtere maag woog ik 68,1 kilo, erna 67,6.  Overbodig om te zeggen, dat ik me na 1258 kilometer fietsen topfit voel.

Geen opmerkingen: