maandag 17 juli 2023

Munnikenpolder

Na een paar weken alleen maar gefietst te hebben, wist ik dat het met mijn conditie wel goed zat. Desondanks was ik benieuwd, hoe het zou gaan met de droogtraining, want het aantal meters hardlopen was de afgelopen weken minimaal. 
Samen met Jos Drabbels fietste ik naar de skeelerbaan van Leiderdorp, waar een tiental schaatsers van IJVL en VIJL vandaag onder leiding van Peter Daleman een pittige training voor de kiezen kreeg, waarbij zeer veel verschillende spieren aan hun trekken kwamen.

Zoals gebruikelijk liepen we naar de Munnikenpolder, waar op het strandje bij de Does het bovenlichaam alle aandacht kreeg. We liepen naar de molens langs de Does. Hier werden de beenspieren flink aan het werk gezet. Een leuke oefening, die ik met kinderen op het ijs zeker ga gebruiken was tijdens het hardlopen als de trainer "Ja" riep met beide handen de grond aan moest raken.

Een heel arsenaal aan korte vrij intensieve beenspieroefeningen volgde. De training in de Munnikenpolder was een prima afwisseling na 1258 kilometer fietsen.

Veel spieren waren weer geactiveerd.

Geen opmerkingen: