vrijdag 21 juli 2023

Van krabbelbaan naar shorttrackbaan

Net als gisteren fietste ik naar de Voorschoterweg om te gaan helpen bij het klaarmaken van IJshal De Vliet.

Ik ging verder, waar ik gebleven was: stofzuigen op de krabbelbaan, die ook wel funbaan wordt genoemd. 

Op deze baan zullen kinderpartijtjes gegeven kunnen worden, net als curling en de oervorm ervan: Eisstockschiessen oftewel Bavarian curling.
Net voor de theepauze waren we klaar met de krabbelbaan, zodat we verder konden gaan zuigen op de shorttrackbaan, waarop ook kunstschaatsers en ijshockeyers hun sport kunnen gaan beoefenen. De groep met de schuurmachines was hier net klaar met het opruwen van de vloer. Zij begonnen boven aan de 250-meterbaan. 

Met een jonge vrouw begonnen wij beiden aan een andere kopse kant van de shorttrackbaan met de stofzuigers naar elkaar toe te werken. Zo konden we elkaar niet in de weg lopen....

Het valt trouwens op, hoe licht IJshal De Vliet is in vergelijking met de voormalige Ton Menken IJsbaan. Het totale oppervlakte van de ijsvloer is trouwens het dubbele van de baan aan de Vondellaan!
Na met zijn tweeën ruim anderhalf uur gezogen te hebben, waren we nog niet eens op de helft van de ijshockeybaan gekomen.
Tijdens de afsluitende theepauze vertelde ijsmeester Wiemer Sjoerdsma, dat hij een paar offertes had opgevraagd bij bedrijven om te doen, wat de vrijwilligers van de IJshal nu doen. Hij had er eentje binnen gekregen van € 200.000,-. Gemeente Leiden: bedankt voor de mooie 250-meterbaan en als tegenprestatie besparen de vrijwilligers dit bedrag!!!!
Wie zelf een steentje wil bijdragen bij het prepareren van IJshal De Vliet: neem contact op met de ijsmeester. Dit is de kans van je leven. Het duurt minstens 40 jaar, voordat deze kans zich weer voordoet....

Geen opmerkingen: