zaterdag 29 juli 2023

Lichtgewicht

Bij terugkomst van de fietsvakantie langs de Waddenzee bleek, dat ik in 2 weken tijd anderhalve kilo lichter was geworden. Bij het vertrek woog ik 69,7 kilo, bij terugkeer 68,1.
Eind vorige week zat ik weer hoog in de 69. De oorzaak: zout!

Bij het helpen in IJshal De Vliet had ik "gewone" broodjes gegeten. Deze bevatten 0,9 gram zout per 100 gram. Daardoor hield ik veel meer vocht vast, dus het weggetrapte gewicht zat er binnen de kortste keren weer aan.

Wijs geworden nam ik de afgelopen week gewoon mijn zoutarme brood mee op de dagelijkse rit naar de Voorschoterweg. Het resultaat was, dat het gewicht geleidelijk daalde en vanmorgen woog ik bij het uit bed stappen 67,7 kilo. Alleen als ik gesport had voor het ontbijt, was deze wel eens lager geweest bij deze weegschaal.
Na de boodschappen gedaan te hebben bij "De Helianth" bracht ik ons deel thuis, waarna ik het deel van mijn schoonouders bij hen bracht. Vandaar fietste ik naar "De Horsten", waar ik bij de achteringang met Hans Boers had afgesproken. Samen liepen we een rondje door dit koninklijke landgoed. Dat deden we zoveel mogelijk op onverharde ondergrond.

Gelukkig was ik op tijd thuis om de hoosbui voor te zijn. Maar nat werd ik evengoed, want ik stapte onder de douche. Daarvoor had ik me nog even gewogen: 66,9 kilo.
Ik word nog eens een lichtgewicht....

Niet alleen mijn gewicht ging deze maand naar beneden. Dat deed de gemiddelde temperatuur over 30 dagen ook!

Nu we het over koeler hebben: 's middags fietsten Ada en ik naar "Klein Duimpje" in Hillegom, waar we op het zonnige terras met Bas, Nel en Joep een paar gezellige uren doorbrachten met een koud biertje, dat luisterde naar de naam "Stuiterbal".

Deze vederlichte proefpersoon kan het u van harte aanbevelen!

Geen opmerkingen: