maandag 15 januari 2024

Blauwe maandag

Psychologen hebben bedacht, dat de tweede maandag in januari de meest deprimerende dag van het jaar is. Zij tooiden de dag dan ook met de naam "Blue monday".
Nu heb ik niets tegen Engels, maar waarom noemen we deze dag niet gewoon "Blauwe maandag"? Als je kijkt naar de neerslagkaart, klopt dat vandaag compleet.

De neerslag kwam in allerhande vormen vormen naar beneden. Deels in regen, maar ook in de vorm van natte sneeuw en hagel. Tijdens een ritje naar de volkstuin zag ik een aambeeld.

Normaal gesproken zie je een aambeeld alleen, als er zware buien met grote kans op onweer zijn. De donder en bliksem bleven gelukkig achterwege, maar vanaf half november hebben we aardig wat keer onweersbuien gehad en soms behoorlijk langdurig. In mijn jeugd was onweer in de wintermaanden een zeldzaamheid. Maar ja, klimaatverandering.....

De temperatuur bleef vandaag de hele dag boven het vriespunt.

Toch bleef de gevoelstemperatuur onder nul.

Dat was te danken aan windkracht 5 uit het noordwesten.
Vanmorgen fietste ik naar IJshal De Vliet, waar mijn beginnersgroep van de Schaatsschool uit maar liefst 7 personen bestond. Het natuurijs van vorige week had zijn werk gedaan.

Met het oog op de nieuwkomers herhaalde ik wat oefeningen voor de druk achter op de schaats. Met een positief effect. Aan het eind van de schaatsles gleden alle beginners veel beter en langer over het ijs.

Wat mij betreft was het dus allerminst een blauwe maandag.

Geen opmerkingen: