dinsdag 16 januari 2024

Kruiwagenrace

Bij het ontwaken hoorden we buren krabben.
De autoruiten om precies te zijn.

Het was rond het vriespunt, maar een combinatie van sneeuw en hagel had zich vastgezet op de autoruiten en er had zich ook een glibberig wit laagje op de straten en de fietspaden gevormd.

Na het ontbijt fietsten mijn vrouw en ik naar IJshal De Vliet . Ada nam les bij de Schaatsschool, ik zou de gebruikelijke piramide van 100 rondjes rijden met de "Krasse knarren". De meesten hadden vorige week op natuurijs gereden.


De net gedweilde 250-meterbaan was spiegelglad en je slagen waren langer dan die op het natuurijs. De snelheid kwam dan ook erg makkelijk op de gezellig drukke baan.
Na de 25 kilometer probleemloos te hebben afgelegd, dronken we koffie en thee in de kantine. Thuisgekomen lunchte ik met mijn vrouw, waarna we naar de volkstuin fietsten.

Hoewel het net zo warm was als gisteren, voelde het met weinig wind in het winterzonnetje een stuk aangenamer aan.

Terwijl Ada broccoli oogstte, haalde ik een tiental kruiwagens met paardenmest, die we op onze tuin zouden laten fermenteren. Na het schaatsen kreeg ik nog een beetje krachttraining, terwijl de rugspieren ook getraind werden. Al met al was dit een prima trainingsdag.

Geen opmerkingen: