zondag 21 januari 2024

G-schaatsers

Bij een temperatuur rond het vriespunt fietste ik gisterenavond naar IJshal De Vliet.  Daarbij moest je goed opletten, want er waren een paar stukken spekglad wegdek doordat platgereden sneeuwdek wel ijs leek.

In de IJshal was het ook spiegelglad, want de ijsvloer was net gedweild toen we met de G-schaatsers het ijs betraden. Dat strookte geheel met mijn lesplan van gisteren.

Net als eerder deze week stond de zijwaartse afzet centraal. Na het inrijden zocht ik de stootkussens op om te laten zien, dat je eerst moet vallen en dan de zijwaartse afzet plaatsen.

Eerst voerden we deze langzaam uit, maar als je het goed doet, krijg je vanzelf meer snelheid. Aansluitend gingen we versnellen in de bocht. Dit was de opmaat voor de zijwaartse afzet op het rechte eind. De slag wordt veel breder, maar de slagen ook veel langer. 
Dit bracht ons bij het aantal slagen, dat je moest maken van het begin naar het eind van het rechte eind. Een mooi meetpunt was de wisselstrook op de 250-meterbaan. In 4 slagen wist ik deze te overbruggen, de twee snelste G-schaatsers deden het ook in twee slagen naar links en twee slagen naar rechts.
We sloten de training af met een drietal starts met de opdracht om aan de overzijde lange slagen te maken. Schaatsen is immers glijden. En dat deden de G-schaatsers!

Geen opmerkingen: