vrijdag 12 januari 2024

"Opa Bert moet lezen!"

Gisterenmiddag heb ik na in Warmond de hele ochtend heerlijk geschaatst te hebben, 's middags nog schaatsles gegeven voor de IJVL in IJshal De Vliet. Een nieuwe groep van de Buitenschoolse sport startte, zodat mijn groep verdubbelde. En daar je met hen toch echt vanaf het begin moet beginnen, was het voor de oude garde een herhalingscursus.

Vanmorgen ging de wekker om 6 uur en met een klein bodempje in de maag vertrokken we naar Leiden voor de trein naar Rotterdam. In de trein appen we altijd, dat we eraan komen. De vorige keer, dat we oppasten, kreeg ik als antwoord "Oma trein, opa ijsbaan!"
Met dit in het achterhoofd stuurde ik een filmpje van een "treintje" op de ijsbaan van Warmond met als onderschrift "Het treintje is onderweg."

Het audiobericht, dat ik kreeg toegestuurd verblufte me: "Opa Bert moet lezen!"
Met "We hebben er een geitje bij!" werd opa Bert verwelkomd door de tweejarige. Als bibliothecaris in ruste lees ik graag voor. Hier wordt de basis voor leesbevordering gelegd.
Met de kleine wandelden we naar de dichtstbijzijnde bibliotheek om voor de twee broertjes boeken te gaan halen.

Om 4 uur was ik bij Rotterdam Centraal, waar ik de intercity naar de Sleutelstad nam, waar ik om kwart voor 6 schaatsles gaf voor de IJVL en de Buitenschoolse sport. Daar de vrijdaggroep een heel stuk verder was en al met pootje over bezig was, schoof een flink deel van mijn groep door.
Zodoende kreeg ik een vrij homogene groep beginners, die de oefenstof snel oppikte. Een goed begin is het halve werk....

Geen opmerkingen: