dinsdag 9 januari 2024

IJsdag in Warmond


Vannacht had het op klomphoogte matig gevroren.

Op ooghoogte kwam het niet tot matige vorst.

De hele dag stond er windkracht 4.

Dit zorgde voor een gevoelstemperatuur van - 10,5.
Het was dan ook behoorlijk koud toen ik met mijn vrouw naar IJshal De Vliet fietste. Op een drukke 250-meterbaan ging zij naar de schaatsles van de Schaatsschool, terwijl ik met de "Krasse knarren" de eerste piramide van 25 kilometer van 2024 voltooide.

Ik had de emotioneel heftige Kerstvakantie fysiek goed doorstaan, want het schaatsen ging erg makkelijk. Door de vele lessen, die ik gegeven heb bij het vakantieschaatsen, liep het technisch allemaal goed.

Tijdens de koffie en thee na afloop van de eerste trainingsochtend van het nieuwe jaar hoorde ik, dat de ijsbaan van Warmond om 9 uur was open gegaan. Vanmorgen had ik voor het vertrek naar de IJshal nog op de site van de Warmondse IJsclub gekeken, maar toen stond er nog niets over de opening op.

Via de Leidse binnenstad en de Merenwijk fietste ik naar de ijsbaan van Warmond toe, waar we vorig jaar 2 dagen met veel plezier geschaatst hadden.

Bij de ingang werd ik natuurijslid van de WIJC, waarna ik mijn schaatsen aan ging trekken. Met tegenlicht maakte Janine Waaijer enkele foto's van de eerste streken op natuurijs in 2024.

Met Janine in mijn kielzog reed ik de eerste rondjes, waar de eerste schaatsers de eerste omlopen al om 9 uur hadden afgelegd.

Richting clubhuis had je de wind pal tegen, richting spoorlijn had je deze in de rug. Wat dat aangaat was het een uitmuntende natuurijstraining op een gladde ijsvloer.

In het winterzonnetje reed ik aardig wat rondjes op met Dirk Zwitser, met wie ik vrijdag schaatsles geef voor de IJVL. Na een uur gingen we in de kantine van de WIJC wat eten en drinken, waarna we ons opnieuw op het ijs begaven.
Daar reden we aardig wat rondjes in de frisse winterlucht.



Uiteraard kwamen we diverse bekenden tegen op de baan zoals Jos Fugers, Arthur van Winsen, Aad Heemskerk en Jan van Dijk. Bij het uittrekken van de schaatsen klonk het zeer toepasselijke "Ice Queen".

Hoewel zeer nipt beleefden we de eerste ijsdag van 2024.

Je zag op de ijsbaan in de Veerpolder alleen maar blije mensen om je heen.

Morgen ga ik weer, maar dan begin ik wel vroeger....

Geen opmerkingen: