maandag 22 januari 2024

Springplank voor aanstormend schaatstalent

Het Leidsch Dagblad pakte vandaag groots uit met hun artikel over IJshal De Vliet.

De timing was perfect.

Terwijl storm Isha over ons land stormde, plofte het Leidsch Dagblad op menig deurmat met als kop "IJshal De Vliet springplank voor aanstormend schaatstalent".

Waar de Ton Menken IJsbaan een kweekvijver voor schaatstoppers genoemd werd, gaan we nu als springplank verder. 


Vanmorgen fietste ik in lentetemperaturen naar IJshal De Vliet.

Storm Isha had een einde gemaakt aan de toch wel koude eerste helft van januari, waarop we op natuurijs konden schaatsen.

Het is trouwens voor ons maar te hopen, dat dit geen aanstormend schaatstalent wordt....

Voor de Schaatsschool zou ik lesgeven.

Niet aan aanstormend schaatstalent, maar aan beginners en herintreders die al redelijk op leeftijd zijn. Ik deed dat met een mondkapje voor, want ik was aardig verkouden. Zodoende was gisteren een heuse rustdag rustdag voor me. Mijn enige uitje was een fietstocht naar Voorschoten, terwijl ik zondagmiddag op de bank een uur geslapen heb.

Gisterenavond had ik nog een coronatest gedaan, daar ik woensdag een afspraak heb met de tandarts en je 48 uur van tevoren af moet zeggen. De uitslag was negatief en dat vond ik dan weer positief. 
Zodoende kon ik vanmorgen "gewoon" schaatsles geven. Teneinde de 6 deelnemers van mijn beginnersgroep niet verkouden te maken, deed ik een mondkapje op. In de coronatijd heb ik hier voldoende mee kunnen oefenen.

Geen opmerkingen: