zaterdag 27 januari 2024

"Ik heb nog nooit zo goed geschaatst!"

Een groot deel van de dag, die begon met vorst aan de grond, bestond uit korte ritjes van zo'n 5 kilometer.

Het eerste ritje was naar de Leidse binnenstad, waar ik bij "Silvester" het prentenboek van de Nationale voorleesdagen kocht: "Help! Een verrassing!" van Miriam Bos.

Aansluitend fietste ik door naar "De Helianth" voor de wekelijkse broodbestelling en de nodige aanvulling van de voorraad. Met twee volle fietstassen en 2 tassen aan het stuur fietste ik eerst naar huis, waar ik driekwart achter kon laten. Met het resterende kwart reed ik naar mijn schoonouders toe.
Thuisgekomen lunchte ik en fietste ik naar IJshal De Vliet, waar ik om 2 uur een kinderpartijtje zou leiden op de funbaan. 

Daar was het behoorlijk druk, dus van een geoliede schaatsles kon geen sprake zijn. Daarvoor was de ruimte te beperkt. Daar kwam nog bij, dat er diverse tuimelaars onder de 8 kinderen zaten. Maar na een klein uur konden ze allemaal een beetje schaatsen en sommigen zelfs behoorlijk goed na een enkele schaatsles. De kinderen hadden het naar hun zin en dat is het belangrijkste bij een kinderpartijtje.

Maar de kers op de taart kwam van een meisje, dat al redelijk kon schaatsen en me aan het einde van het kinderpartijtje toevertrouwde: "Ik heb nog nooit zo goed geschaatst!"

Geen opmerkingen: