woensdag 3 januari 2024

Transporttraining

Mijn vorige week overleden broer Leo lag thuis opgebaard. Mijn vrouw en ik stonden gisteren voor de keuze om daar vandaag heen te gaan of morgen.

Gezien de weersvoorspellingen kozen we voor een dag uitstel. Storm Henk zou wel eens pittig uit kunnen vallen. Het bleek een juiste keuze.

Nu hielden we het bij de fietstocht naar Nieuw-Vennep niet bepaald droog.

Maar gisteren viel zo ongeveer het dubbele.

Met de wind hadden we geluk. Naar Nieuw-Vennep toe was vanmiddag de wind aanmerkelijk krachtiger dan op de terugweg. En zo hoort het ook.
Daar Leo zijn leven lang vrachtwagenchauffeur geweest is, lag de keuze bij de schaatslessen bij het vakantieschaatsen in IJshal De Vliet voor de hand: transportmiddelen. Het was de drukste dag tot nu toe. Ik schat in, dat er ruim 120 kinderen op de schaatsinstuif afgekomen waren, waarvan ruim 40 op de funbaan.
We begonnen met heen en weer rijden met de kruiwagen met als varianten het leegkiepen en het met een schep weer vullen. Daarna wandelden we, vervolgens stapten we op de fiets en daarna op de racefiets. 

Van één van de kinderen kreeg ik de vraag, of we remmen konden oefenen. Gezien de toegenomen snelheid leek me dat een goed plan. We oefenden de pizzapunt, de traditionele scheve schaats en de skeelerrem. Aansluitend volgde de noodrem: vallen!
Dit was de opmaat voor het vliegen. Vliegtuigen moeten opstijgen, gaan omhoog en omlaag en moeten tenslotte landen....

Van het vliegtuig stapten we over op de boot. Eerst met een rustige zee, daarna met een harde wind en tenslotte met een heuse storm. Het vaargedeelte sloten we af in een roeiboot en tenslotte in de kayak.

We stapten vervolgens op de bus, waarbij alle kinderen uiteraard achter de chauffeur moesten blijven. 
Ook transporteerden we op diverse manieren de plastic noppen. Deze mochten de kinderen op willekeurige plekken op de krabbelbaan neerleggen of neergooien. Zodoende kregen we een prachtige baan voor de reuzenslalom.
We sloten de transportmiddelen af me het schansspringen, gevolgd door tweelingtikkertje en de traditionele grote kring.
Zo zag deze speelse schaatsles er uit.








Geen opmerkingen: