woensdag 24 januari 2024

Dubbele afspraken

Het is verbazingwekkend, hoe snel je soms op kunt knappen. Zondag was ik gezegend met een actief werkende loopneus, vanmorgen werd ik wakker. De schone zakdoek, die ik gisterenavond bij mijn hoofdkussen had gelegd, had ik niet een keer gebruikt en hoefde ik vanmorgen ook niet één keer te gebruiken.
Dat kwam mooi uit, want om half 9 werd ik bij de tandartsenpraktijk verwacht. Eerst ging de mondhygiëniste met me aan de slag. Tandsteen werd verwijderd en het gebit werd gepolijst. Door de verkoudheid was het tandvlees wel gevoeliger dan anders.

Maar dat verschijnsel kent iedereen, die wel eens op zijn tandvlees moet lopen wel. Ik liep een deur verder en kwam bij de tandarts terecht.

Zij was zo blij met mijn komst, dat ik binnenkort nog een keer terug mag komen....

Ik hoefde niet meer op de wind te wachten, want die was al nadrukkelijk aanwezig.

Na bij de Boerenmarkt en "De Helianth" boodschappen gedaan te hebben en bij de apotheek wat medicijnen opgehaald te hebben, trok ik thuis mijn schaatskleding aan.
Het eerste deel van de dubbele afspraken zat erop, na de lunch wachtte in IJshal De Vliet deel twee. Om kwart voor 3 zo ik een kinderpartijtje leiden op de funbaan.

Deze schaatsles ging buitengewoon goed. Binnen een uur konden alle kinderen aardig uit de voeten. Daarna zocht ik het hogerop. Op de 250-meterbaan volgde de reguliere schaatsles voor de kinderen van Oegstgeest met oefeningen rond de start, de zijwaartse afzet en het langer glijden.
Ik mag dan wel dubbele afspraken maken, ik heb geen dubbele agenda!

6 opmerkingen:

Rob zei

Leuk allemaal hoor, maar word jij als marathonman niet op de Weissensee verwacht?

Bert zei

Ik ben wel een man van de lange adem, maar op de Weissensee heb ik niets te zoeken. Ik zou op een paar rondjes gereden zijn. Zij zijn zoveel sneller dan mij, dat ik niet eens pelotonvulling zou zijn...

Rob zei

Er is ook een mogelijkheid voor toerrijders en je kunt ook als individu deelnemen. Dat anderen als wedstrijdrijder of als groep gaan hoef je je dan niets van aan te trekken, denk ik. Geen idee hoelaat je binnen moet komen, maar jij redt dat wel in een dag, Bert.

Bert Breed zei

Klopt. In 2005 is me dat ook gelukt.

Rob zei

Dan snap ik jouw bezwaren van ze gaan zo snel om me heen niet. Je kunt het dus wel. Gek.

Rob zei

Je kunt hem dus uitrijden!