woensdag 27 juni 2012

Circuittraining


Anders dan zondag was het gisteren een heerlijke zomerdag met een ideale temperatuur om lekker stevig te kunnen trainen. Met zijn tienen vertrokken we om even over half 8 vanaf "De Bult" in twee groepen naar Cronesteyn, waar we op het grote veld een lange training hadden in drie onderdelen. We begonnen met de touwladder. Voor Hans Boers was het na zijn val op de halve marathon de eerste droogtraining en dat was duidelijk terug te zien bij de coördinatie-oefeningen. Waar wij over het touwladder dansten....

De hoofdmoot vormde een circuittraining met 18 verschillende oefeningen, waarbij je na 2 van die oefeningen een rondje om het veld moest lopen van ongeveer 600 meter. Je kon geen spier in je lichaam bedenken, of het werd wel getraind bij deze zeer gevarieerde oefeningen.
De langste droogtraining van de IJVL in 2012 werd besloten met een partijtje voetbal van vijf tegen vijf. Ondanks een heuse hattrick van mijn voet verloor mijn team van dat van de ploeg van sterspeler Jaap de Gorter.

Negen kwartier nadat we het clubgebouw van Swift verlaten hadden, waren we er weer terug, waar we na ons gedoucht te hebben de training uitgebreid evalueerden in de kantine. Onze evaluatie was in ieder geval een stuk gezelliger dan die van het Nederlands elftal.

Geen opmerkingen: