zaterdag 16 juni 2012

Verbleekt

Heel symbolisch zijn de oranje vlaggetjes, die her en der in de Stevenshof de straten versieren: ze zijn volledig verbleekt. Feitelijk hangen er nu op veel plekken gele vlaggetjes. En het was nog verbleekt geel ook. Treffender kan het fletse spel van het Nederlands elftal niet worden weergegeven.

Vanmorgen ben ik met Ada in de stad boodschappen wezen doen. Op de markt kwam ik Bert en Els Raaphorst tegen. Els is een oud-collega van me bij de bibliotheek van Leiden, terwijl ik in de wintermaanden met Bert schaats in de Leidse IJshal en op natuurijs.

Om een uur of half 2 bracht ik Ada op de fiets naar "De Haagsche schouw", waar ze de bus nam naar "De Kievit" , om met Ike via Meijendel naar Den Haag te wandelen.
Ik fietste weer naar huis, hees me in oranje kledij, nu het nog een toegestane kleur is, en trok mijn skeelers aan. Ik reed via de omgekeerde route van afgelopen donderdag naar de Velostrada en vandaar via de Horstlaan naar de Kniplaan. Langs het spoor had ik de harde wind pal tegen. Dat was zwoegen, maar wel een goede training. Over precies een half jaar staat de "1000 rondjes van Leiden" weer op het programma.

Tot de brug over de Vliet is er zeer matig asfalt op de Kniplaan. De blauwe brug loopt redelijk steil af, zodat ik teveel vaart had om de bocht maken de Oostvlietweg op. Ik liet me uitrijden tot vlak bij de Vogelplas. Hier keerde ik om en draaide nu rechtsaf de Oostvlietweg op. Het asfalt op deze weg is heel wisselend: van vrij matig tot spiegelglad skeelerasfalt. Met windkracht 6 in de rug reed ik met een lekker vaartje naar café Cronesteyn.
Over de Lammebrug reed ik Leiden weer binnen om over het fietspad langs de Voorschoterweg naar de Korte Vliet te skeeleren. Halverwege zit een vrij gote groep ganzen. Je moet hier dus goed uitkijken voor vogelpoep.

Langs de rand van de Stevenshof reed ik op huis aan, waar ik de w.c.'s schoonmaakte, voor ik het zweet van mijn lijf afspoelde onder de douche.
Het was inmiddels rond de tijd, dat onze jongste dochter 22 jaar geleden geboren was, toevalligerwijze ook op de zaterdag na de uitschakeling van Oranje op het WK voetbal door Duitsland. De uitslag: 2-1! Voor degenen, die nog in willen zetten in een voetbalpool: dat jaar werd Duitsland kampioen....

Geen opmerkingen: