donderdag 28 juni 2012

Zoeken naar Balans

Gisteren besloot Provinciale Staten dat Rijksweg 11 West, vermomd onder het eufemisme "Zoeken naar Balans" , aangelegd zal gaan worden. Formeel kiezen Statenleden zonder last of ruggespraak, maar daar de SP in het college van Gedeputeerde Staten zit, stemde deze actiepartij toch in met deze snelweg, die Voorschoten doormidden splijt en de laatste polders rond Leiden vakkundig vernielt ten behoeve van een paar minuten tijdwinst.

Zelf was ik 's avonds ook druk bezig met Zoeken naar Balans. Maar mijn manier van bewegen was een stuk milieuvriendelijker. Op de fiets ging ik naar de skeelerbaan in Leiderdorp, waar Dick van Goozen en Tjeerd Wierdsma een serie balansoefeningen voor ons in petto hadden.
Het was een heerlijke zomeravond en met een groep van een man of 25 deden we naar temporijden ook rondjes, waarbij we zo lang mogelijk op één skeeler door moesten rijden. Ik kan u verzekeren: op een gegeven moment gaat de vaart eruit en als je langzaam rolt ben je constant aan het Zoeken naar Balans!

De lastigste oefening was voor het laatst bewaard. We moesten constant overstappen van links naar rechts en van rechts naar links. Met schaatsen is deze oefening al lastig, maar met skeelers aan helemaal. Deze oefening kreeg van ons de naam "Dronkemanspas".

En eerlijk is eerlijk: af en toe was de balans bij mij helemaal zoek.
Na de skeelertraining keek ik met Jaap de Gorter, die de G-schaatsers training had gegeven, in de kantine van Leiderdorp naar de eerste helft van Portugal-Spanje.

Geen opmerkingen: