dinsdag 19 juni 2012

Tussenstand


Twee jaar geleden was het voor mij een eitje om de traditionele toto bij mijn vrienden en op mijn werk te winnen. Ik had een week voor het WK begon gedroomd, dat Nederland in de finale van Spanje zou verliezen. Het was een soort slapend rijk worden.
Dit jaar bleef zo'n voorspellende droom afwezig en moest ik het op eigen houtje doen. Eerlijk gezegd had ik totaal geen idee, wat het zou gaan worden. Op mijn werk ging ik maar uit van wederom Nederland-Spanje, dit keer met Oranje als overwinnaar. De revanche. Met Ivan, de broer van Ana, had ik dit zo afgesproken, toen hij bij ons logeerde.
Ach ja, je kunt er helemaal naast zitten, al kan Spanje natuurlijk nog gewoon finalist worden.

Daar je nooit alle eieren in een mandje moet doen, koos ik bij mijn vriendengroep voor Duitsland-Engeland.

Duitsland in de finale kiezen is, met deze talentvolle spelersgroep, die onze Oosterburen momenteel hebben, gekoppeld aan een altijd fantastische sportmentaliteit, niet echt een gok.
Mijn tweede finalist, Good old England, werd vooraf niet hoog ingeschaald. Diverse dragende spelers vielen met blessures af. Engeland in de finale zou dus een beetje een verrasing zijn. En juist daarom heb ik hen gekozen. Want juist bij het Europees kampioenschap zit er vrijwel steevast een verrassend land in de finale!
In deze pot zitten verder de volgende finales: Nederland-Spanje, Duitsland-Frankrijk, Nederland-Italiƫ, Duitsland-Spanje, Nederland-Duitsland en Duitsland-Rusland.
En dat is het leuke: ondanks de uitschakeling van Nederland en Rusland heeft iedereen nog kans op een al of niet gedeelde winst van de pot, die met € 5,- per persoon gevuld is. Zo is er voor sommige Hollanders toch nog wat te winnen op dit dramatisch verlopen EK.

Geen opmerkingen: