maandag 11 juni 2012

Egoland-Legoland 0-1

Het Belgische Sporza vatte de wedstrijd Nederland-Denemarken samen in één zinnetje: Egoland-Legoland 0-1. Zo spitsvondig heb ik een wedstrijd nog nooit samengevat gezien. Technisch heeft Nederland een surplus aan kwaliteit, maar doordat er voorin veel te veel gejaagd werd op eigen eer en roem, die zoals u wellicht weet nogal eens placht te stinken, kwam deze kwalteit er niet uit.
Arjan Robben stond model voor dit egoïstische spelen. Als een one trick pony komt hij telkens vanaf de rechterkant ter hoogte van de 16 meter naar binnen om dan met links op doel te schieten.

In het begin was het verrassend, maar iedere keeper weet dit inmiddels. Het ergste was, dat Robben dit ook deed, toen er 2 Nederlanders vrij voor doel stonden en hij alleen oog had voor zijn zoveelste tot mislukken gedoemde doelpoging.
Robin van Persie heeft op het WK in 2010 in 7 wedstrijden zegge en schrijve 1 doelpunt gescoord als diepe spits.

Ik weet het, er zijn 16 miljoen bondscoaches en maar 1 echte, maar als ik Bert van Marwijk was, zou ik Klaas Jan Huntelaar en Dirk Kuijt opstellen, een spits met een fijne neus voor goals en als rechtsbuiten een echte teamspeler. Zo komt er veel meer balans in het elftal. Want tegen die Mannschaft moet er wel een TEAM staan!

Geen opmerkingen: