woensdag 13 juni 2012

"Knap hoor!"


Daar ik niet als moeders mooiste in de wieg ben gelegd, was ik dan ook hogelijk verbaasd, toen ik gisterenavond de trap van station Lammenschans op kwam en een vrouw van een jaar of 40 tegen me zei: "Knap hoor!"

Vermoedelijk had ze het niet over mijn uiterlijke verschijning, maar over de manier, waarop ik de trap op kwam: in de schaatshouding staand met een been hangend achter het standbeen om dan vanuit stand tree voor tree omhoog te springen. Halverwege de trap is een platform, waarop je van standbeen wisselt. Ik kan u verzekeren: dit is een zware oefening! En dit was nog maar het begin van een gevarieerde trainingsavond van de droogtrainingsavond van de IJVL. We liepen vanaf station Lammenschans naar Cronesteyn, waar de touwladders klaar gelegd werden voor onze uitvoering van de "Silly walks".
Vermoedelijk zou ik bij Monty Python meer lof oogsten dan bij onze trainer.

In plaats van "Knap hoor!" kreeg ik te horen, dat ik 10 x op moest drukken....
Er volgde een serie van 8 verschillende oefeningen voor de rompstabiliteit, met na elke 2 oefeningen een rondje van 700 meter lopen.
De training werd besloten met bochtstappen in de elastieken. Samen met Frank Damen mochten we een gecombineerde technische en krachttraining uitvoeren op het gras. Na de training van bijna anderhalf uur liepen we terug naar het clubgebouw van Swift, waar we in de kantine over allerlei dingen praatten, terwijl op de televisie Polen en Rusland gelijk speelden tegen elkaar.
We hadden het uiteraard over de kansen van Oranje tegen de Duitsers. Ik ben bang, dat onze Oosterburen moeilijk te kloppen zullen zijn, daar zij op technisch gebied een enorme voorsprong hebben genomen op ons.

Knap hoor!

Geen opmerkingen: