woensdag 6 juni 2012

Drie bruggen

Op school is het een bekende smoes, als je te laat komt: "De brug stond open!" Daar hoefde ik op mijn scholen in Nieuw-Vennep en Hoofddorp niet mee aan te komen. In de Haarlemmermeer heb je geen bewegende bruggen. Die liggen alleen over de Ringvaart.
In Leiden ligt dat een tikkeltje anders. Daar heb je er aardig wat van. Vanavond vertrok ik om 7 uur naar de skeelerbaan in Leiderdorp. Onderweg kom ik drie beweegbare bruggen tegen. Allereerst bij de Haagweg, dan aan het eind van de Hoge Rijndijk en tenslotte de brug naar Leiderdorp. En geloof het of niet: ze stonden of gingen allemaal open!

Zodoende kwam ik 10 minuten te laat. Nu was ik niet alleen. Gera van Duijvenbode zat in hetzelfde schuitje, zij het dat zij "slechts" twee bruggen tegen had.
Zonder inrijden konden we dus meteen meedoen met de skeelertraining van Dick van Goozen. We hadden vandaag veel Steigerungen. Heerlijke oefeningen, waarbij je je techniek én je conditie goed traint. Aan het eind van de training van vijf kwartier mochten we drie keer 150 seconden voluit en dan 150 seconden uitrijden.
Dankzij de vrij harde wind op de baan had je ook nog eens een stuk, waarbij je moest buffelen en een stuk, waarbij je ontspannen hard kon rijden.
Kortom, na alle buien van de afgelopen dag hadden we een topavond.
In de kantine van schaatsvereniging Leiderdorp bespraken we, hoe de training van volgende week gaat. Het is heel simpel: we skeeleren gewoon om half 8, zodat we om kwart voor 9 in de kantine met elkaar Nederland-Duitsland kunnen kijken.

Wird es doch noch gemutlich!!!

Geen opmerkingen: