zaterdag 25 augustus 2012

Rondje Pitch Putt

Er was veel regen voorspeld voor het weekeinde, dus toen ik gisteren om 3 uur thuis kwam van mijn werk wist ik niet, hoe gauw ik de skeelers onder mijn voeten moest doen voor een rondje skeeleren. Het was half bewolkt, maar wel droog.
Via de Korte Vliet reed ik naar de Lammebrug om over de Oostvlietweg naar de Vlietlanden te skeeleren en vandaar naar de Kniplaan. Onderweg kwam ik diverse wielrenners van "Swift" tegen, die kennelijk ook nog wilde profiteren van deze "droge" middag.
Want helemaal droog was deze niet. Bij restaurant Cronesteyn begon het te spetteren. Gelukkig zette de bui niet door, want skeeleren in de regen is niet echt prettig, doordat je te weinig grip hebt op het asfalt.

Bij de Kniplaan reed ik langs de Vogelplas, waar we komende winter, net als de afgelopen 5 jaar, weer hopen te kunnen schaatsen.
Aan de oostzijde van de Vogelplas skeelerde ik naar Leidschendam toe. Waar ik normaal gesproken door het industrieterreintje skeeler, probeelde ik dit keer het naar links afbuigende fietspad. Zo kwam ik bij het golfterrein van Pitch Putt.

Over het parkeerterrein reed ik naar de weg en sloeg rechtsaf naar de dijk toe. Dit stuk asfalt was matig, maar in de bebouwde kom was het op de Oostvlietweg nog veel ruwer. Net of je op een fiets over kasseien rijdt.
Ik nam in het zonnetje dus de eerste de beste afdaling over glad asfalt naar het fietspad, dat me weer aan de oostzijde van de Vogelplas bracht.
Over de Kniplaan reed ik naar de hoge brug over de Vliet. Hier moet je voorzichtig afdalen, want aan het eind van de afdaling volgt een haakse bocht, met een paal in het midden en fietsers en brommers, die je pas laat aan ziet komen.
Het asfalt op het stuk van de Kniplaan tussen de kassen is het slechtste van de hele route. Maar na de tunnel onder de Veurse weg, waar je niet te snel af moet dalen, omdat je het tegemoetkomend fietsverkeer niet aan kunt zien komen, maak je een haakse bocht naar rechts en klim je naar de Horstlaan.
Hier vandaan reed ik naar de Velostrada, waarna ik richting Stevenshof skeelerde. Het was inmiddels 5 uur, dus het was behoorlijk druk op dit fietspad.

Al met al heb ik volop genoten van dit Rondje Pitch Putt van een kleine 40 kilometer.

Geen opmerkingen: