woensdag 22 augustus 2012

Schaatsplanken

Ieder jaar kijk ik er weer naar uit: het moment, dat we met de droogtraining weer op de schaatsplanken gaan staan. Het is een onmiskenbaar teken, dat het schaatsseizoen nakende is.
De schaatsplank, een uitvinding van de beste schaatser ooit, Eric Heiden, is een zeer intensieve oefenvorm. Je kunt het niet op halve kracht doen, want dan blijf je letterlijk halverwege de plank steken.

De schaatsplank benadert de schaatsslag en dan vooral de zijwaartse afzet, het meeste van alle oefeningen. Alleen het skeeleren kan hiermee wedijveren. Er is echter een groot verschil. De intensiteit. Bij de schaatsplank ben je eigenlijk voortdurend aan het sprinten.
Ook de rest van de droogtraining van de IJVL op "De Bult" was behoorlijk intensief: sprinten in elastieken, de touwladder en touwtjespringen.
Vooral voor Patrick Keizer, lid van het roemruchte Team de Gorter bij de 1000 rondjes van Leiden, was deze eerste droogtraining een flinke vuurdoop. Temeer daar er net als vorige week slecht 1 kleedkamer beschikbaar was bij Swift en wij netjes wachtten, tot de dames klaar waren met douchen.
In de tussentijd deden wij een rondootje met 1 keer de bal raken, waarmee we de 2 uur trainen volmaakten.

Deze voetbaloefening was leuk, vooral omdat er wat obstakels waren bij de kantine van Swift. Dit leverde af en toe hilarische taferelen op.
Nu we het daar over hebben: Jaap de Gorter bracht tijdens de droogtraining wat op ballet gebaseerde oefeningen in. Dus als u ons in een roze tutu in de Leidse IJshal op het ijs ziet verschijnen, dan weet u, hoe dat komt.

Geen opmerkingen: