maandag 13 augustus 2012

Over knurften en Berescheid

Rond het middaguur staken we de Paulushofdamm weer over om langs de Urfttalsperre te fietsen. Net als langs de Rursee reden we redelijk vlak over een slingerende weg langs de veel droger staande Urftsee.

Het uitzicht was er niet minder mooi om!

De bewolking was wisselend. Af en toe dreigde het te gaan regenen, maar we hielden het droog.

Vlak voor Gemünd namen we op een bankje onze lunch, waarna we in dit stadje boodschappen deden voor het avondeten, voor we via een ommetje door het centrum naar Olef reden. Olfe heeft een prachtig plein met rondom allemaal vakwerkhuizen.

Een zeer pittige klim volgde op weg naar Schleiden, waar we na de afdaling moesten gaan klimmen naar de camping Schafbachmühle. Deze natuurcamping was ons aangeraden door Hans Boers.
Het is inderdaad een prachtige camping. Op een vrij drassig veld zochten we een wat hoger stukje op om onze Susten 3XP op te zetten na 44 km fietsen. Het was 4 uur. Zo vroeg waren we de laatste jaren niet vaak op een camping. We liepen wat te utteren en namen een verfrissende douche.
Na de rijst met broccoli gingen we een stukje wandelen. De helling van 19% naar Berescheid leek me wel wat. Aan de rand van het dorp sloegen we linksaf op de Schafberg. Tussen de akkers en weilanden had je een prachtig uitzicht over de heuvels rondom.

De route, die we terug wilden lopen, bleek net even anders als gedacht, dus we keerden ons om om via Berescheid terug te lopen naar camping Schafbachmühle.
Daar zat ik te filosoferen over woorden, die plotseling verschijnen om daarna weer in het niets te verdwijnen. Door de fietstocht langs de Urft zat ik de hele dag met het woord "Knurft" in mijn hoofd.

In de tweede klas van de MULO was dat woord ineens daar. Dat schooljaar op "Porta Vitae" in Hoofddorp is het woord knurft vaak gebruikt. Natuurlijk zit je als 13-jarige in een klas vol knurften. Maar dat heeft meer met je eigen onzekerheid te maken. In werkelijkheid was het gewoon een leuke klas op een leuke school.
In ieder geval hoefde ik daarover bij Berescheid geen beerput te openen.

Geen opmerkingen: