donderdag 16 augustus 2012

Kosmosradweg


We ontbeten bij de tent alvorens we om half 10 op deze zeer wisselend bewolkte dag op de fiets te stappen voor een zeer pittige start. Vanuit Schalkenmehren hadden we meteen een klim van 10%.

Een mooi uitzicht over 2 vulkaanmeren was onze beloning.

We verlieten het Schalkenmehrer Maar en fietsten langs het Weinfelder of Totenmaar.
Er volgde een afdaling van 14%. We reden met ingeknepen remmen, want halverwege moesten we een pad door het bos inslaan naar het Gemünder Maar.

Vanuit Gemünden startte de Kosmosradweg.

We volden een beek tot Pützborn, waarna we naar een hoogte van 500 meter moesten klimmen naar Oberstadtfeld over een rustig weggetje langs akkers en bosland.
We volgden de Kleine Kyll via Schutz, waarna we bij Bellscheider Kopf de route naar Manderscheid insloegen.
Onderweg werd op de Kosmosradweg de afstand van de planeten tot de zon in verhouding weergegeven. De afstand tot Pluto is immens.

We moesten een paar km over een mountainparcours door de bossen rijden. Door de regen van de afgelopen nachten was het af en toe behoorlijk blubberig.
Bij hotel "Heidsmühle" dronken we Milchkaffee und Kakao en aten we een aardbeiengebak, waarna we aan de 4 haarspeldbochten naar Manderscheid mochten beginnen.
Bij Penny sloegen we proviand in voor de lunch, die we opaten op een bank met uitzicht op de 2 kastelen van Manderscheid.We daalden af naar de beek, waar we om half 3 € 4,- entree betaalden voor de bezichtiging van Schloss Niedermanderscheid.


Het blijft indrukwekkend, deze Middeleeuwse bouwwerken.


In een uur tijd hadden we het kasteel beklommen, bekeken en gefotografeerd.


Als afsluiting namen we in het zonnetje nog cappuccino en chocolademelk.


Er volgde een lange klim uit het dal. Eerst 2 km over de doorgaande weg, waarna we een steilere weg insloegen richting Buchholz. Op 488 meter hoogte hadden we een prachtig uitzicht op het zuidelijk deel van de Eifel, met in de verte de nog hogere heuvels van de Hunsrück.

We daalden af naar Eckfeld, waar we de Maare Mosel Radweg naar Gillenfeld namen. Daar deed Ada inkopen voor het avondeten, waarna we op deze grotendeels bewolkte dag op Schalkenmehren aan koersten, waar we om half 6 na 49 km koers weer terug waren bij de tent.
Na de rijst met broccoli, gebakken ui, tomaten en kaas maakten we om 8 uur een wandeling om het prachtige kratermeer, dat er als een spiegel bij lag nu de bewolking grotendeels weggetrokken was.

Geen opmerkingen: