woensdag 22 augustus 2012

Skeelertrainer

En ineens was ik skeelertrainer.
Ik kwam thuis van mijn werk en kreeg van Ada te horen, dat ik Gerard van Tol moest bellen. Een van de skeelertrainers bij de G-schaatsers was verhinderd en daar door vakanties de spoeling erg dun was, kreeg ik het verzoek, of ik de snellere groep les zou willen geven.
"Ik ben er toch", antwoordde ik. Dit gezegd hebbend, had ik nog 2 uur de tijd om een skeelerles in elkaar te draaien. Ondertussen moest ik nog wel alle spullen bij elkaar zoeken, eten en naar de skeelerbaan in Leiderdorp fietsen.
Als u mij dus vraag, wat ik op papier had staan, dan moet ik eerlijk zeggen: "Niets!"

In mijn hoofd had ik wel een serie oefeningen. Gedeeltelijk waren het oefeningen, die ik de afgelopen jaren bij de skeelertraining zelf aan den lijve heb mogen ondervinden, gedeeltelijk waren het oefeningen, die ik van het lesgeven in de Leidse IJshal had "getransponeerd" naar het skeeleren.
Met 4 G-skeeleraars lukte het prima. Kevin was, zoals gewoonlijk, niet te houden, dus waar ik anderen een oefening voor 3 rondjes gaf, mocht hij er 4 doen. Zo kon ik bij iedere oefening 1 rondje meerijden bij dit kwartet, of het nu was bij de Steigerung over 100 meter, de slalom of met lange rustige slagen met wind in de rug en dieper zitten en een prikslag met de wind tegen.
Om half 9 zat mijn taak als skeelertrainer er weer op en kon ik nog een half uur meetrainen bij Tjeerd Wierdsma. Het was niet de makkelijkste oefenstof. We moesten bij de kleine bocht 6 rondjes pootje over naar rechts. Daarnaast moesten we 2 grote rondes de dronkemanspas doen.

Overbodig om te zeggen, dat het laatste mij het beste af ging....

Geen opmerkingen: