woensdag 29 augustus 2012

Beste Annerieke

De voorpret begon een paar weken gelden al, toen ik van een trainingsmaat een mailtje kreeg, dat hij een boek had besteld voor de 32e verjaardag van Annerieke. Of ik daar wat mee kon?
"Daar wil ik even over nadenken", mailde ik terug.

In eerste instantie zat ik met het lied "Sinds 1 dag of 2" van Doe Maar in mijn hoofd, maar op een goede morgen werd ik wakker met een half gedicht in mijn hoofd. Zoiets wordt ook wel inspiratie genoemd.
Het gedicht werd verder vrij vlot op papier gezet en gisteren was dan de dag, waarop Annerieke verrast zou gaan worden na de droogtraining.
Kennelijk voelde iedereen aan, dat dit een bijzondere trainingsavond zou worden, want met 12 personen was dit de drukst bezochte droogtraining van deze zomer. Het was ook een van de leukste.
Na twee rondjes inlopen op "De Bult" volgde op de touwladder mijn favoriete trainingsvorm: schaatsplanken. Er zijn niet veel trainingen, waarop ik meer doe, dan de trainer mij opdraagt, maar na vrij lang "inrijden" ging ik bij de 3 x 2 minuten bij de laatste keer voluit, waar we wat rustiger aan mochten doen.
Aansluitend volgde op een rondje Steigerungen een sessie met 10 keer starten in de elastieken zoals Usain Bolt. Ik heb niet het idee, dat ik hem, net als prins Harry, kan kloppen.

Maar goed, de prins heeft al zijn snelheid nodig om aan de paparazzi te ontkomen, nu hij de moderne versie van "De nieuwe kleren van de Keizer" ten beste gaf in Las Vegas.

Wij hielden ons niet onledig met deze ongein, maar sloten de leuke droogtraining af met een partijtje blokjesvoetbal, waarbij bidons dienst deden als blokjes. Wiens bidon 3 keer was omgeschoten, moest een rondje geven. Je moet eens kijken, hoe fanatiek iedereen dan ineens wordt!
Was de droogtraining al leuk, het hoogtepunt van de avond moest nog komen, toen ik voorlas uit eigen werk.


Beste Annerieke,

Voor veel vrouwen is het even schrikken
als rond de 30 de eierwekker begint te tikken.
Dan begint voor hen de jacht op DE man,
die hen telkens in vuur en vlam zetten kan
en daarbij ook nog een brave huisvader is.
Bij deze verwachting gaat het meestal mis,
want deze mannen zijn, zoals je al vermoedt,
in de werkelijkheid een heel schaars goed.
Je komt ze niet tegen bij het speeddaten,
zoals afspraakjes tegenwoordig heten.
Nee, deze mannen moet je vooral zoeken
in zeer romantisch geschreven boeken.
“Daar doe ik niet aan mee”, zul je zeggen,
maar dit bewijs valt toch niet te weerleggen.
Dus Annerieke, erken het nu maar gewoon,
je bent in een boek eindelijk de hoofdpersoon.
De slotzin ken je, ook al ontken je dat stellig en nukkig:
“Annerieke en haar man kijfden nog lang en gelukkig!”

Je trainingsmaten van de IJVL

Geen opmerkingen: