zondag 12 augustus 2012

Schoonmaakdag

Het kampeerseizoen zit er helaar weer op voor Ada en mij. Dat betekent, dat alle spullen weer netjes opgeborgen moeten worden tot volgend jaar. Dit jaar sliepen we voor het eerst in een koepeltent en dat is uitstekend bevallen.

In de Eureka Susten 3XP hebben we meer ruimte in de binnentent, zodat we alles makkelijker droog konden houden dan in de vorige tent. Toch was er wel iets, waar we aan moesten wennen: de buitentent werd nat aan de binnenzijde. Dit betrof niet zozeer regen, maar het is het vocht, dat we uitademen of het is de dauw.
In de vakantie in Fryslân hebben we genoeg regen gehad om uit te testen, of de buitentent waterdicht was: welnu, dat is de Susten absoluut. Ook in de Eifel hebben we trouwens genoeg regen gehad, maar deze viel vrijwel uitsluitend 's nachts. Na de Elfstedenroute had ik een nieuwe regenbroek gekocht en deze heb ik nog niet eens een half uur aangehad. Slechts 1 keer was een bui zo hard, dat we onze regenbroeken aan moesten trekken!
Vandaag was echter een kurkdroge dag en dat kwam goed uit. We konden de tent nog even te drogen hangen over de parasol en na een half uur deze kurkdroog opruimen voor volgend jaar.

Om half 4 's middags was ik klaar met het drogen, schoonmaken en opruimen van de meeste vakantiespullen en kon ik nog even op het warmst van de dag een stukje gaan hardlopen. Ik zocht een schaduwrijk parcours uit door de parken in de Stevenshof en Ter Wadding. Na ruim 2 weken niet gelopen te hebben, ging deze eerste 5 km verbazingwekkend soepel.

Geen opmerkingen: