zaterdag 18 augustus 2012

Mucho calor

Het was de eerste tropische dag van 2012. Desondanks had ik met Hans Boers afgesproken om te gaan hardlopen. "Mucho calor", zei Hans aan de telefoon op de dag, dat José door Siebe en Ana naar Schiphol werd gebracht om terug te vliegen naar Bilbao.

"Mucho calor" is te vertalen als "heel heet" en dat klopte wel, temeer daar we om 2 uur, op het heetst van de dag, hadden afgesproken.

En waar trainen wij in deze tropische temperaturen dan voor? Om te schaatsen op natuurijs, als het zo'n 40 graden kouder is.

Of nog meer natuurlijk.
Probeer dat maar eens aan een buitenlander uit te leggen....
Het gebeurt niet vaak, dat je in deze omgeving met hardlopen geen andere hardlopers tegenkomt, maar vandaag was zo'n zeldzame dag.
We waren vandaag misschien zeldzame hardlopers, helemaal van gisteren waren we natuurlijk ook niet. We hadden op station Voorschoten afgesproken en liepen door "De Horsten", zodat we vrijwel continu in de schaduw liepen.

Desondanks waren er enkele wandelaars, die naar ons keken, alsof ze water zagen branden.
Wij hadden echter voldoende water meegenomen en ook ons tempo aangepast. Tranquilo!

Zodoende was het nog best goed te doen.
Het was trouwens zo warm, dat bij een van de weilanden in "De Horsten" we wel 11 koeien telden, die verkoeling zochten in de sloot op de manier, die door Peter Spier zo prachtig was beschreven in

Toen mijn kinderen jong waren, heb ik dit prentenboek eindeloos voorgelezen.
Wil je afvallen, dan is dit trouwens een uitstekende methode. Met 8 km lopen en 8 km fietsen, was ik ruim een kilo lichter geworden.
Ik ga me echter niet rijk rekenen. Het is vooral vocht, dat in de vorm van zweet mijn lichaam heeft verlaten. Want zweten deden we wel. Het was dan ook "mucha calor".

Geen opmerkingen: