zondag 12 augustus 2012

Nolympics

In de jaren '80 was Amsterdam druk in de weer met het binnenhalen van de Olympische Spelen van 1992. Een bij voorbaat kansloze missie, daar Barcelona in de race was voor de Olympiade van dat jaar, precies 500 jaar nadat Columbus Amerika ontdekt had. Hij vertrok destijds uit Spanje.
Als u nu weet, dat de toenmalige voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, Antonio Samaranch, uit Barcelona afkomstig was, de hoofdstad van Catalonië, dan hoef ik verder niet meer te vertellen....
Desondanks was er een actiegroep actief onder de naam "Nolympics", met gemeenteraadslid Saar Boerlage als uithangbord. Amsterdam was de eerste afvaller bij de stemmingen.
Voor mij was 2012 een beetje het jaar van de Nolympics. En dat heeft er niks mee te maken, dat ik geen sportliefhebber ben en de Olympische Spelen niet graag naar Nederland zou halen. Integendeel zelfs. Ik heb al een heel scenario uitgewerkt, hoe dit evenement naar HET centrum van de Randstad gehaald kan worden! Nee, dat 2012 voor mij het jaar van de Nolympics was, had een zeer praktische reden.

Met Ada ben ik 2 weken wezen fietsen in de Eifel en langs de Moezel.


In 15 dagen tijd hebben we 977 km gefietst oftewel gemiddeld ruim 64 km per dag.

Met de sportiviteit zat het dus wel goed. We hadden echter geen televisie tot onze beschikking, daar we kampeerden.

De komende week zal ik het nodige op dit blog zetten van deze fietsvakantie door een prachtig berglandschap. Wellicht wordt u ook enthousiast om deze mooie omgeving dicht bij huis te bezoeken.

Wellicht, dat ik veel gemist heb van dit prachtige vierjaarlijkse sportfestijn, maar het onbetwiste hoogtepunt heb ik wel gezien op de avond voordat we met de trein naar Heerlen afreisden: het optreden van mr. Bean tijdens de Openingsceremonie van London 2012.

Geen opmerkingen: