vrijdag 5 juli 2019

Vroege vogels

Als het enigszins kan, dan luister ik op zondagmorgen met mijn vrouw naar "Vroege vogels".
Vanmorgen was ook een morgen voor vroege vogels. De wekker stond in Huize Breed op half 6, omdat ik de trein van kwart over 6 naar Rotterdam moest halen om op mijn kleinzoon te passen. Daar aangekomen kroop hij al vrolijk rond. Hij was om half 7 al wakker geworden.
Nu is er een spreekwoord dat luidt: vroege vogels zijn voor de poes. Nou, dat klopte volledig. Om 9 uur viel hij in de armen van opa in slaap. Goed voorbeeld doet goed volgen. Opa vertrok ook naar dromenland.
Dat kwam mooi uit, want gisteren had ik aan een repetitie meegedaan van Taizé-liederen. Onder leiding van Wim de Ru oefenden we  in 2 uur tijd een zevental vierstemmige liederen in. De melodieën waren niet moeilijk, maar vierstemmig zingen vraagt toch altijd veel concentratie.
Ik ging dan ook pas om half 12 naar bed en het duurde nog even, voor de slaap kwam. Het kwam dus goed uit, dat ik een uurtje bij kon slapen met Faas in mijn armen. Hij sliep nog een uur meer. Maar dat heb je wel nodig, als je het klimmen hebt ontdekt.
Voor de rest was het een standaard oppasdag. Gezellig, met wat zingen en het voorlezen van prentenboeken.
Ik had net "Groot of klein" van Agnese Baruzzi voorgelezen, toen we gingen wandelen. In het boek stond een auto, die groot leek maar klein was in vergelijking met de enorme kraan met grijper, die tevoorschijn kwam als je het flapje omsloeg.
Een stief kwartier later reed zo'n kraan met grijparm een park in. Aan de reactie van mijn kleinzoon kon ik zien, dat hij wel wilde zien, wat er ging gebeuren. Met de grijper werd de stam en de takken van een grote wilg, die tijdens een storm was gesneuveld, uit het water van een vrij brede sloot in het park gevist, waarna het hout binnen mum van tijd door een hakselaar tot kleine blokjes vermalen. Een klein half uur werd dit werk ademloos aanschouwd door een peuter in de wandelwagen.

Geen opmerkingen: