zondag 7 juli 2019

Harken voor Klein Duimpje

Het was een overvolle dag gisteren. Om 9 uur zat ik op de fiets naar "De Helianth" voor de wekelijkse boodschappen. Na alles thuis netjes opgeborgen te hebben, fietste ik naar de volkstuin toe, waar de jaarlijkse open dag was.Normaal had ik daar naar toe gegaan, maar mijn vrouw was niet helemaal fit. Ik had derhalve beloofd om de planten in de kas water te geven op deze wat frissere zomerdag.
Daar er diverse planten op de tuin ook water nodig hadden. liep ik met een gieter heel wat keren heen en weer van en naar de sloot. Na gedane taken fietste ik naar De Engel toe, waar ik bij mijn neef Eric zou helpen bij het bollen rooien.
Na macaroni met salade gegeten te hebben, was het mijn taak om te gaan harken. Mijn taak was het om het loof, dat bij het rooien op het veld achterbleef op hopen te vegen, zodat het afgevoerd kon worden. In het loof kunnen ziektekiemen zitten.
Nu is harken een specialiteit van me, maar dan vooral op de wijze, die de veel te jong overleden Gerrie Knetemann bekend heeft gemaakt: langzaam vorderen, moeizaam vooruitkomen op de fiets. Dat was zeker het geval in vergelijking met de renners in de eerste etappe van de Tour de France, toen ik in de regen naar Hillegom fietste.

Ik reed om 3 uur naar het huis van Joep Kapiteijn, waar Bas Warnink al was. Gedrieën zouden we naar "Klein Duimpje" gaan voor het Midzomer Bier en BBQ festival.
Het was heel druk, maar gezellig onder een grauw wolkendek. Nadat we er een uurtje zaten begon het te regenen en koelde het behoorlijk af.
De band, die prima cover speelde, was klaar en een dweilorkest zorgde daarna voor sfeermuziek, terwijl wij verschillende biertjes in kleine glazen uitprobeerden.
Het duurde even voor de folkpunkgroep "The Roal Spuds" op gang kwam door technische problemen, maar bij de tweede set gingen ze helemaal los en zette het plein voor "Klein Duimpje" aan het hossen.
Bas en ik gingen ouderwets na 3 laatste rondjes op de fiets naar huis. Het was een geslaagd festival geweest. Voor herhaling vatbaar.
Na een fietstocht in de avondschemering volgde thuis nog een aangename verrassing. Mike Teunissen had verrassend de eerste etappe in de Tour de France gewonnen.
Na 30 jaar wordt Erik Breukink  eindelijk afgelost als laatste Nederlandse drager van de gele trui.  Mart Smeets kan eindelijk zijn boek "Geel" gaan herschrijven.

Geen opmerkingen: