zondag 21 juli 2019

Hobo String Band

Vrijdag sprak ik op het feest van Bas Warnink mijn oude schoolvriend Gert Dol. Ik had van Bas al gehoord, dat hij een paar weken geleden onverwachts de "Hobo String Band" had op zien treden.
Gert begon hier ook meteen over.
Nu is dat niet zo heel gek. In onze jeugdjaren hebben we deze bluegrassgroep uit Aalsmeer diverse keren op zien treden met de Deense dog "Fiedel" als mascotte.
In die jaren trad de "Hobo String Band" diverse keren op in  "De Hobbit" in Nieuw-Vennep, onze "stamkroeg", en haar voorloper "Lambiek". Als het kwintet elders in de omgeving optrad, dan gingen we er ook graag naar toe.
Af en toe kwamen enkele leden van de "Hobo String Band" een afzakkertje halen in "De Hobbit".
Soms volgde dan een kleine sessie. Bij een ervan zong ik "Down by the old green tree" met violist Leen Mulder en gitarist Jan van Rhenen.
Bij de Hobbitreünie, die een paar keer gehouden is, trad de band ook een paar keer op. Jarenlang volgde een droogte wat dat aangaat. Alleen de cd "Dedicated to Fiedel" klinkt nog regelmatig bij mij thuis.
Voor de muziekliefhebbers is er goed nieuws. Violist Leen Mulder en gitarist en zanger Dick Kuin treden weer op met wat andere muzikanten als "Hobo String Band". Wie hen wil volgen kan dat doen op hun Facebook-pagina.

2 opmerkingen:

René Vis zei

Zelf was ik (blijkbaar) te jong om de HSB destijds te hebben zien optreden. Mijn oudere zus en vrienden waren echter heel enthousiast over deze band. Wij woonden in Zwanenburg, dus redelijk in de buurt. Later, eind jaren zeventig, had ik bij de KLM een collega uit Oude Meer. Deze Gerrit vertelde me dat hij nog roadie of roadmanager voor de HSB was geweest.

Bert Breed zei

Dan heb je een hoop gemist. De Hobo String Band kon de hele zaal op stelten zetten met hun aanstekelijke muziek en de humoristische aankondigingen van Gert van Leeuwen.