zaterdag 20 juli 2019

Een jaar langer aan de Vondellaan

Hoewel het na het mislukken van de aanbesteding van de gecombineerde IJshal en Zwembad "De Vliet" geen verrassing zal zijn, ziet het er toch naar uit, dat we een jaar langer in de voormalige "Ton Menken IJsbaan" aan de Vondellaan zullen blijven schaatsen.
Ook het "Vijf Meibad" blijft een jaar langer open. Dit valt op te maken uit de brief, die wethouder Paul Dirkse van Sport aan de gemeenteraad van Leiden heeft gestuurd en waarover op de site het Leidsch Dagblad is te lezen.
Door de vertraging komt de opening van "De Vliet" pas in 2022. Dan heeft de oude Leidse IJshal 46 jaar dienst gedaan. Mijn inschatting is, dat ijsmeester Jan van Rijn met zijn technische vernuft de baan aan de Vondellaan nog wel 3 jaar in de lucht kan houden.  Het grootste knelpunt kon de milieuvergunning wel eens worden. Maar daarover valt nu natuurlijk niets te zeggen.
Het is wat dat aangaat met IJshal "De Vliet" hetzelfde als met de Elfstedentocht. Je weet dat ooit "It giet oan!" zal klinken. Je weet alleen nooit wanneer en telkens schuift het een jaartje op.

Geen opmerkingen: