woensdag 17 juli 2019

De polder in

De dag liep ietwat anders dan gepland. Nadat ik naar filiaal Hoornes/Rijnsoever was gefietst, las ik een mailtje van de conciërge met de vraag, of ik langs de filialen wilde rijden. Ik fietste naar de Hoofdbibliotheek, haalde de biebauto op en draaide mijn ochtenddienst alvorens de rest van het rondje filialen te doen.
Met het prachtige zomerweer was dat geen straf. Helemaal niet, toen ik op het terras van "Het Dorpshuis" in Valkenburg afscheid nam van een vrijwilligster. Om half 4 leverde ik 7 kratten met boeken af bij de Hoofdbibliotheek, waarna ik naar fietsenmaker Van Vliet trapte. De nieuwe standaard zat los en werd vastgezet.
Thuis gekomen keek ik naar de finale van de voorlopig laatste sprintetappe in de Tour de France, waarbij Caleb Ewan op de eindstreep Dylan Groenewegen klopte.
Heel opvallend in deze Ronde van Frankrijk is, dat 5 massasprints 5 verschillende winnaars opleverde. Eerlijk zullen we alles delen....
Na de stamppot stapte ik weer op de fiets om naar de skeelerbaan van Leiderdorp te rijden. Daar aangekomen sprak ik met Jos Drabbels, die de G-schaatsers training gaf. Hij wilde met Kevin en Daisy de polder in en vroeg mij, of ik zin had om als begeleider mee te gaan. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd.
Zo kwamen we bij het rondje over het het nieuwe fietspad langs de Does ter hoogte van het Alrijne ziekenhuis. Zo skeelerde ik langs de boerensloten, waarop ik anderhalf  jaar geleden geschaatst had.
We reden 3 keer het rondje van 1,8 kilometer, waarbij het grootste obstakel het bruggetje bij de molen langs de Does was.
Dit is het echte skeeleren. Heerlijk rijden in de natuur.
Na de training praatte ik een klein half uur met Jan Verlind, waarna ik met een eind met Andrea Landman op fietste. Om 10 uur was ik weer thuis op deze heerlijke zomeravond. De kilometerteller  van vandaag stond op 52 kilometer.

Geen opmerkingen: