zaterdag 20 juli 2019

Confettifiets en Blijdorp

Gisteren leek het wel een soort feestdag. Symbolisch begon de dag met het pakken van de confettifiets in Rotterdam, waarmee ik naar het huis van mijn dochter reed.
Mijn kleinzoon was nog in diepe rust, toen ik daar aankwam. Hij sliep uit. Hij werd pas om half 10 wakker. Mijn plan om vroeg naar Blijdorp te gaan viel in duigen. Pas om 11 uur verlieten we het huis. De wandelwagen duwend gingen we via een bakker en een groentewinkel op weg naar de dierentuin.
In "Blijdorp" gingen we op bezoek in Oceanië. Het eerst waren de zeehonden aan de beurt.
Daarna was het enorme aquarium aan de beurt. Dit liep zelfs door tot boven je hoofd. We liepen door een glazen tunnel.
De kleine man keek zijn ogen uit en wees met "Die, die" naar de vissen naast en boven ons. Hij mocht uit de wandelwagen en klom naar het glas. Een haai zwom een paar decimeter van hem vandaan.
We lieten de vissen voor wat ze waren en wandelden naar het poolgebied, waar een ijsbeer druk bezig was met uit het water klimmen, zich achterover in het water laten vallen en dan een stuk op zijn rug drijven.
We gingen op de tribune in het gebouw van het ijsberenzwembad, waar we mueslibollen en aardbeien aten.  Als afsluiting gingen we naar de giraffen en kwamen zodoende ook langs de wevervogels, die volop floten.
Op de terugweg naar huis viel mijn kleinzoon in de wandelwagen in slaap, zodat het middagdutje van opa de mist in ging. Maar dat mocht de pret niet drukken. Het was weer een leuke dag met de kleine klauteraar. Dat kon Wout van Aert niet zeggen.
Om 5 uur reed ik op de confettifiets naar Rotterdam Centraal, vanwaar ik met een korte tussenstop in Leiden doorreisde naar Hoofddorp, waar Bas en Nel Warnink een feest gaven. Het thema was Caféest. Het was grotendeels een tuinfeest, want op een klein buitje na bleef het tot een uur of 11 droog. De temperatuur op deze juliavond was heerlijk.
Dat gold ook voor de heerlijke muziek, die werd gedraaid. Om kwart over 11 verlieten we het openluchtcafé, zodat we om 12 uur de trein naar Leiden konden pakken na een soort feestdag, waarop we het glas konden heffen met aardig wat vrienden.

Geen opmerkingen: