zaterdag 13 juli 2019

Col des Lilas

Het was vanmorgen buiig weer, toen mijn vrouw en ik bij "De Helianth" onze wekelijkse boodschappen deden. Na de lunch ging mijn vrouw naar de volkstuin, terwijl ik naar het station van Voorschoten fietste, waar ik met Hans Boers had afgesproken om te gaan lopen. Het was ideaal sportweer: half bewolkt en een heerlijke temperatuur.
We begonnen zoals gebruikelijk over de Velostrada naar de Horstlaan, waar we de artiesteningang van het koninklijk landgoed namen. We werden al snel geconfronteerd met rood-witte linten met een waarschuwing voor de eikenprocessierups.
We liepen door naar de Col des Lilas, zoals de Seringenberg ten tijde van de Tour de France genoemd wordt. Voor de bolletjestrui sprintten Hans en ik naar boven. Hans was de beste klimmer.

Boven gekomen genoten we van het prachtige uitzicht, terwijl we wat water dronken. Daarna daalden we de Col des Lilas af.
Via de hoofdingang aan de Papelaan verlieten we "De Horsten" en liepen naar Voorschoten terug over de ventweg. Het was een lekkere loop van ruim 8 kilometer.
Thuis gekomen douchte ik me en keek naar het spannende slot van de Touretappe. Thomas de Gendt, de Belgische aanvaller pur sang, won de heuveletappe nadat hij vanaf het startschot met onder andere Nikki Terpstra, was ontsnapt uit het peloton.
De andere 3 vluchters werden teruggepakt, De Gendt niet. Daarnaast pakte Julian Alaphilippe het geel terug door op de slotklim samen met Thibaut Pinot weg te springen uit de groep met Tourfavorieten. Het is tot nu toe een mooie Ronde van Frankrijk, ook voor mijn Tourploeg.

Geen opmerkingen: