vrijdag 22 december 2023

90

Het gebeurt niet iedere dag, dat één van je naasten 90 wordt. Vandaag was zo'n dag. Mijn schoonmoeder is 90 geworden en dat vierden wij in "Hof van Duivenvoorde".

We hadden om 10 uur gereserveerd, maar door lange files  kwam de helft van de genodigden later aan. Als je een uur over 250 meter doet, schiet het inderdaad niet erg op.

Gelukkig zaten we droog op deze winterdag. Vandaag viel er aanmerkelijk minder neerslag dan de afgelopen tijd. Daar dachten ze in het oosten van het land anders over.

Om kwart over 11 was er een klein koortje, dat vierstemmig een aantal Kerstliederen zong. Eén ervan was "Er is een kindeke geboren op aard."


Bij het zingen zat een jong stel met een baby vlak bij het koor. Ik had oogcontact met de moeder en we staken een duim omhoog voor dit zeer toepasselijke lied.

De filerijders kwamen onder het zingen binnen druppelen. Met de aanwezige familieleden kletsten we tot na het middaguur de eekhoorntjesbroodsoep, een prachtig scrabblewoord, werd opgediend. Het smaakte verrukkelijk. Bij het hoofdgerecht wisselden we van plek. De makreelsalade smaakte heerlijk, net als het appeltaartje. 
Rond 3 uur verlieten we "Hof van Duivenvoorde" en fietsten Ada en ik naar huis, waar ik mijn nette pak uittrok en mijn schaatskleding aandeed. Om kwart voor 6 zou ik schaatsles geven in IJshal De Vliet. Op weg er naar toe was er een prachtige zonsondergang langs de Korte Vliet.

Bij de les van de IJVL borduurde ik voort op die van vorige week met het oefenen van het pootje over en de start. En dat was vandaag heel toepasselijk, want tijdens een rondje rij je 4 keer 90 graden....

Geen opmerkingen: