zaterdag 2 december 2023

De kalender

Vanmorgen stond de trainerscursus van de Schaatsschool op het programma. Na een koude nacht was het helder weer.

Op klomphoogte kwam het tot matige vorst.
Op de sloot achter onze tuin lag een vliesje ijs.
Na het ontbijt fietste ik langs het kabbelende water van de Korte Vliet naar IJshal De Vliet, Daar hadden we een trainersbijeenkomst, waar we onder leiding van Willem Jan Molleman discussieerden over de schaatstechniek, maar vooral ook hoe we dit over konden brengen op de cursisten.
Dit deden we aan de hand van een aantal in moeilijkheidsgraad oplopende thema's. Het één borduurt voort op de andere. Allerhande technische details en de daarbij horende oefeningen passeerden de revue. Kortom, het was een zeer leerzame zaterdagmorgen. Jammer genoeg ontbrak de tijd om het op het ijs uit te testen zoals de vorige keer, maar die schade halen we volgende keer wel weer in.
Na een fotosessie in de trainersjasjes ging ik wat boodschappen halen bij "Odin" in Voorschoten. Het was op het warmst van de dag. De eerste natuurijsbanen in het land waren inmiddels alweer gesloten.

Op de terugweg naar huis kreeg ik te maken met een hagelbui. De meteorologische winter is goed begonnen. Thuisgekomen zag ik, dat ik een appje van Elfstedenmaat Jos Drabbels ad gekregen.
Ik stond op de Fotokalender 24 van De Volkskrant! De droogtraining op de A12, waar ik dit jaar menig schaatsstap heb gemaakt, was kennelijk fotogeniek genoeg om dit deel van het nieuws van 2023 samen te vatten.

Ik beveel graag boeken aan op mijn blog, met name sportboeken, maar vandaag doe ik dat om persoonlijke redenen voor De Volkskrant kalender 2024.
Meestal gebruiken ze hiervoor een "Calender Girl", doch in dit geval een "Calender Boy". Een schaatser, die iedereen zijn hielen liet zien. Dat kon vandaag niet gezegd worden van de Nederlanders op de 10.000 meter in Stavanger

De ineenstorting van Patrick Roest was wat dat aangaat exemplarisch. Helaas wordt deze afstand slechts sporadisch verreden. De door de Italiaanse wereldkampioen Davide Ghiotto gewonnen 10 kilometer was ronduit fascinerend.

Met het oog op de Olympische Spelen in Milaan en Cortina d'Ampezzo in 2026 is dit een waarschuwing: de Italianen komen er aan.

Geen opmerkingen: