vrijdag 1 december 2023

Waarom fietsen als je ook kan mountainbiken?

Normaal gesproken staat de wekker op 6 uur, als wij op vrijdag oppassen op onze kleinzoons. Vandaag mochten we "uitslapen". We konden om 7 uur opstaan. Zodoende konden we thuis ontbijten en daarna de trein van 9.04 naar Rotterdam pakken.
Daar de oudste kleinzoon verkouden was, ging hij vandaag niet naar school. Geen probleem. Het was leuk om hem weer eens een dag mee te maken. Zodoende ging ik met de jongste naar de bibliotheek op anderhalve kilometer van hun huis. De tweejarige ging op zijn loopfiets. Opa wandelde mee. In de bibliotheek stuitte op dit Zoekboek.

Op de terugweg liet de kleinste zien, dat hij uit het goede hout gesneden is. Af en toe zocht hij een stuk gras op met zijn loopfiets en toen hij langs een afgraving kwam met veel kale aarde en oneffenheden, ploegde hij hier doorheen. Waarom fietsen als je ook kan mountainbiken?

Weer thuis op deze zonnige winterdag gingen we lunchen, waarna opa de kleine mountainbiker naar bed bracht.

Daarna ging hij met zijn grote broer voorwerpen zoeken op de humoristische plaat van de Tour de France in het "Super Groot Zoekboek" van Jan van Haasteren.

Daarna volgde de plaat van de Elfstedentocht.

Daar opa op tijd moest zijn voor de schaatsles van de IJVL in IJshal De Vliet nam hij om kwart voor 4 afscheid van zijn kleinzoons. Net als gisteren was het een Pietenles. Het stramien was hetzelfde.

Na de gezellige schaatsles fietste ik over de fietspaden naar huis. Het mountainbiken liet ik over aan de jongste generatie.

Op de boerenslootjes ontstond een eerste vliesje ijs door de sterk dalende temperatuur.

Geen opmerkingen: