maandag 18 december 2023

De Kerstvakantie nadert


De Kerstdagen komen met rasse schreden naderbij inclusief het omkijken naar elkaar.

In de Kerstvakantie is er iedere doordeweekse dag schaatsles voor kinderen van kwart over 9 tot kwart over 10. Concreet betekent dit, dat er op 27, 28 en 29 december 2023 en op 2, 3, 4 en 5 januari 2024 schaatsles gegeven gaat worden. We verwachten veel kinderen, dus de trainers onder jullie, die een handje willen helpen kunnen zich aanmelden via vakantieschaatsen@gmail.com. De vergoeding is een consumptiebon én stralende kindersnoetjes!
Daarnaast willen de decemberfeesten nog wel eens leiden tot enige gewichtstoename. Wie hier wat aan wil doen, kan op Oudejaarsdag om 8 uur terecht bij de Oliebollenmarathon. Er wordt in een drietal groepen 75, 100 of 150 rondjes van 250 meter geschaatst. Voor het afleggen van de afstand heb je 2 uur de tijd.

Tenslotte zijn aan Oud & Nieuw volgens een oeroude traditie goede voornemens onlosmakelijk verbonden. Daarbij wil ik u best een kleine hint geven middels een door een vriend toegezonden artikel uit de NRC, dat beter leesbaar wordt door op de tekst te klikken.

Het gaat mij om de zinsnede "Maar als je ouder wordt, is het verstandig om het lopen te combineren met oefeningen voor kracht, lenigheid en balans."
En laat schaatsen dit allemaal combineren!
Sterker nog, je kunt zonder hardlopen ook prima schaatsen....

Geen opmerkingen: