donderdag 30 november 2023

Pietenles

 Na de vergadering over het vakantieschaatsen hield ik me de middag rustig. Rustig lunchen, krant lezen, mijn schaatskleding aantrekken en om kwart voor 4 weer rustig naar IJshal De Vliet toe fietsen. Daar was half 5 de training van de IJVL. Uit betrouwbare bron had ik vernomen, dat er Spaans bezoek langs zou komen.
Hetgeen inderdaad geschiedde.

Voordat de Roetveegpiet er was, deden we wat oefeningen om in de sfeer te komen bij deze Pietenles. We kwamen aan op de stoomboot, de Goedheiligman reed een rondje met zijn staf en met zijn grote boek, waarna de Pieten met een zware zak op hun rug rondreden en daarna twee rondes lang pepernoten strooiden, die we daarna op moesten rapen van de vloer.

Met de komst van Piet werden alle groepen samengevoegd en gingen we spelletjes doen. Eerst estafette in 4 groepen van 8, daarna een treintje met dezelfde groepen. 

In lijn met de verkiezingsuitslag reden we daarna 2 rondjes rechtsom. Voor schaatsers iets heel onwennigs. We sloten de Pietenles af met tweelingtikkertje. Eerst op een recht eind, daarna op driekwart baan. 

Vervolgens kregen we van Piet onder uit de zak

Nee, niet wat u denkt. Maar daar lagen de chocoladeletters. die we van hem kregen.

Geen opmerkingen: