donderdag 9 november 2023

Meer muziek

Overbodig om te zeggen, dat er vandaag weer een regenpak nodig was om naar IJshal De Vliet te fietsen. Dat is namelijk dagelijkse kost.

De regenkleding kon uitdruipen in de trainerskleedkamer, terwijl ik mijn schaatsen aantrok om de kinderen van de IJVL schaatsles te geven. Net als gisteren was het thema "Muziek".

De schaatsles was goeddeels een kopie van de vorige les, maar wel met een paar wijzigingen. Zo werd de tuba toegevoegd aan het instrumentarium en kwamen de maatsoorten aan bod.
Na het met een rondje met het linkerbeen stampen en een rondje met het rechterbeen, kwam de vierkwartsmaat aan bod: viermaal met links stampen met zijwaartse afzet, daarna viermaal met rechts. Op dezelfde wijze volgde de driekwartsmaat en aansluitend de tweekwartsmaat. Tenslotte eenmaal met links en eenmaal met rechts. En ineens is de afzet stukken beter dan ervoor. De wondere wereld van de muziek.


Voorts mochten de kinderen tegen de kussens van de boarding leunen, waarbij de trainer de dirigent was .Als hij het sein "Opstaan" gaf, moesten de kinderen snel opstaan en zo snel mogelijk een rondje van 250 meter schaatsen. Dit herhaalden we nogmaals.
Tenslotte kwamen de tamboer maître en de dansmariekes nog op de proppen. De tamboerstok moest al schaatsend omhoog gegooid worden en weer opgevangen. Dat ging natuurlijk niet altijd goed. Dan moest de stok van het ijs geraapt worden.
De dansmariekes spraken voor zich....

De uitvoering op noren was een tikkeltje ingetogener en veel amateuristischer, maar voor een balansoefening leende het been hoog optillen zich prima.
Geheel in stijl sloten we de les af met een rondje zo gek mogelijk schaatsen. Dé balansoefening pur sang!

Geen opmerkingen: