zaterdag 11 november 2023

Reünie Luchtfietsers

Ruim een maand geleden stond de elfde van de elfde in de agenda vastgelegd: "Reünie Luchtfietsers".
Samen met "De Luchtfietsers" hadden we in juli van Texel naar Wilhelmshafen gefietst om aandacht te vragen voor de bedreigingen en de vervuiling van de Waddenzee met de oproep om daar wat aan te doen. We waren nog geen week bezig of het kabinet Rutte was gevallen. Zo'n snel resultaat hadden we niet verwacht.
Voordat we met de trein naar Amsterdam zouden reizen, moest ik nog wel boodschappen doen voor onszelf en voor mijn schoonouders. In de stromende regen bracht ik deze weg.
Op de terugweg stuitte is op deze paddenstoelen langs het fietspad.
Een kilometer verderop stond een bus van Maarse & Kroon. Pure nostalgie.


Thuisgekomen maakten we het lunchpakket klaar en fietsten naar Leiden Centraal, waar we de trein naar Amsterdam namen, waar we bij onze jongste dochter langs gingen, waarna me met tram en benenwagen naar het gebouw van Milieudefensie gingen, waar de reünie plaats zou vinden.
In de trein moesten we hartelijk lachen op het commentaar van onze tweejarige kleinzoon op deze omslag: "Omafiets. Opafiets". 
Dat krijg je als je altijd op een OV-fiets naar je oppasadres gaat.
Na de nodige Luchtfietsers te hebben begroet, konden we luisteren naar Lisa Doeland, schrijfster van het boek "Apocalypsofie".

Daar veel mensen wat eten hadden klaargemaakt, konden we onder het genot van een droogje en een natje gezellig bijkletsen met diverse van de 50 opgekomen Luchtfietsers. 
Om een uur of half 8 wandelden we naar het Centraal Station om de trein naar de Sleutelstad te nemen. 
Morgen zullen we bij de Klimaatmars ongetwijfeld diverse Luchtfietsers tegenkomen.

Geen opmerkingen: