dinsdag 21 november 2023

Verkiezingskoorts

Tom Janssen is een cartoonist, die ik heel hoog heb zitten. Met rake tekeningen weet hij de actualiteit met humor raak te typeren. Op 28 september publiceerde hij deze cartoon, die inmiddels letterlijk door de werkelijkheid is ingehaald.

De BBB is volledig ingestort na de glorieuze verkiezingswinst in maart en de gedoodverfde winnaar Pieter Omtzigt lijkt de laatste week ook op achterstand gezet te zijn, terwijl de PVV uit het niets ineens de grootste partij zou kunnen worden.

Maar met zo'n 40 procent zwevende kiezers kan het nog alle kanten uit.

Morgen kan alles weer anders zijn. Cornelis Vreeswijk zong hier een halve eeuw geleden al over.


Daar hadden we vanmorgen bij de "Krasse knarren" in IJshal De Vliet geen last van. Met een tiental schaatsers in het peloton kwam iedereen minimaal eenmaal aan de beurt om een viertal rondjes op kop te rijden. Een groot verschil met de politiek, waar men elkaar verbaal de loef af wil steken. Wij laten onze benen spreken, en aan het slot hebben we allemaal 100 rondjes van 250 meter afgelegd.
Het kan aan mijn vooringenomenheid liggen, maar volgens mij gaat het er bij de "Krasse knarren" een stuk gemoedelijker aan toe dan bij de aan verkiezingskoorts lijdende leden der Staten-Generaal.

Geen opmerkingen: