vrijdag 17 november 2023

Aangifteloop

We hadden een koude start van de dag. In het noordoosten van het land kwam het op grote schaal tot vorst aan de grond.

In het westen van het land komt het tot vorst aan de grond na de belastingaangifte van koning Willem-Alexander. De belastingdienst is nietsontziend voor degenen, die een uitkering van staatswege ontvangen!

Zelf ging ik vanmorgen op het politiebureau van Leiden Zuid-West aangifte doen van de hondenbeten, die ik anderhalve week geleden opliep bij het fietsen langs de Korte Vliet in Voorschoten.
Formeel gezien kon ik trouwens geen melding doen. Dat zou alleen kunnen, als de baas de hond had opgejut om me te bijten, en daar was geen sprake van. Deze Duitse staande draadhaar uit Noord-Hofland was van zichzelf al agressief genoeg.

Er kon wel een formele melding ingediend worden. Deze heb ik ingediend, daar ik er van uit ga, dat deze hond het niet alleen op mij gemunt had. Je moet er niet aan denken, dat de Duitse staande draadhaar een keer een kind te grazen neemt.

Het kostte me een uur en de vriendelijke agent ook. Maar voor de veiligheid van anderen had ik dat er wel voor over.
Na boodschappen gedaan te hebben, fietste ik naar huis. Het zonnetje scheen en gezien de weersverwachtingen van morgen besloot ik om vandaag maar een duurloop te maken. Toen mijn vrouw na de koffie en thee naar de volkstuin vertrok, trok ik mijn sportkleding aan en liep van huis uit een rondje om de Stevenshof van 7 kilometer.


Het is toch wel genieten om te rennen in het najaarszonnetje. Deze was net achter de horizon verdwenen, toen ik om half 6 aankwam bij IJshal De Vliet, waar ik de kinderen van de IJVL en de Buitenschoolse sport schaatsles mocht geven. De groep bestond vandaag uit 16 kinderen.
Het thema "armzwaai" kwam vandaag weer terug met een paar variaties, omdat de ene groep de andere niet is.

Geen opmerkingen: