woensdag 1 november 2023

De trollenwissel van de Leiden Marathon

In mijn leven zijn een paar vaste ankerpunten. Eén ervan is het lopen van de Marathon van Leiden, waarvan ik sinds 2003 iedere editie heb uitgelopen, waarvan eentje als spookloper.
Vandaag was de eerste gelegenheid om je in te schrijven voor de Leiden Marathon van 12 mei 2024. Daar er bij de Amsterdam Marathon van afgelopen oktober door laatkomers woekerprijzen betaald werden voor een startbewijs, schreef ik me maar snel in.

Een voordeel van de Marathon is, dat je precies weet, wanneer je in vorm moet wezen. Dan kun je er gericht naar toe trainen.

Bij de Elfstedentocht is dat een stuk lastiger. Je moet eigenlijk de hele winter een dusdanige hoge basisconditie hebben, dat je op grond van die conditie de Tocht der Tochten kunt volbrengen.


En daar komen we bij het tweede ankerpunt: de trollenwissel. Ieder halfjaar wisselen de zomerse en de winterse trollenprenten van Rolf Lidberg van plaats in de wissellijst in de huiskamer. Vandaag waren de winterprenten weer aan de beurt tot het einde van het schaatsseizoen.

De winterstemming zit er al in.

Nu het winterweer nog....

Geen opmerkingen: