woensdag 1 november 2023

Oegstgeest

Sinds ik met pensioen ben, kon ik op woensdagmiddag helpen bij de schaatslessen voor de kinderen uit Oegstgeest in de Leidse IJshal. Vandaag was de eerste keer, dat de Oegstgeestenaren in de nieuwe IJshal De Vliet kwamen schaatsen.

Het trainerscorps was nagenoeg hetzelfde als vorig jaar. Met 7 trainers voor 70 kinderen hadden we zodoende goed behapbare groepen. Ik zag aardig wat kinderen, die ik de vorige seizoenen training had gegeven, maar daar ik de beginnersgroep heb, reden de meesten in de gevorderdengroep. 
Na de kinderen in een zevental ongeveer even grote groepen verdeeld te hebben, begonnen we aan de les.

Na de basishouding een paar rondjes van 250 meter gedaan te hebben, kwam de vogelverschrikker, die een rondje later wat dieper ging zitten om de derde ronde te transformeren in een schaatser. Toen de valbeweging redelijk ging, werd de zijwaartse afzet erbij: rustig wegduwen.

Plotsklaps kwam de reus opdraven. Met zijn grote voeten stampte hij hard op het ijs. Daar hij dit op de hak van zijn schoen deed, kon je aardig lang doorglijden. Daar de Oegstgeester kinderen het stampen zo leuk vonden, deden we deze nog een keer, gevolgd door een rondje met tweemaal stampen en aansluitend tweebenig glijden. 
De les werd afgesloten met een slang, waarbij de trainer op kop van deze polonaise reed, waarna we langs de hoge boarding een tunneltje maakten met onze armen, Iedereen moest er onderdoor schaatsen. De kinderen hadden het naar hun zin, de trainer dus ook!
Volgende week gaan we verder.

Geen opmerkingen: