zaterdag 18 november 2023

Eerste kinderpartijtje

Voor alles is er een eerste keer.

Zo ook voor de kinderpartijtjes in IJshal De Vliet. Na de zaterdagse boodschappen hulde ik me deze verregende zaterdag voor de tweede keer in mijn regenkleding, daar het verstandig is om je op het weer te kleden. 

Bij IJshal De Vliet aangekomen stonden er grote plassen op de betonnen platen voor de fietsenrekken. Eén flinke nachtvorst erover en je hebt een natuurijsbaan. Maar dat zit er met temperaturen van 10 graden boven nul niet in.

Ik kwam tegelijk aan met de 6 kinderen van een jaar of 7, die ik les mocht geven. Om kwart voor 3 klikte ik mijn schaatsen onder mijn langlaufschoenen en kon het eerste kinderpartijtje in IJshal De Vliet beginnen.
Daar er om kwart over 3 een curling-clinic begon, was de ruimte op de funbaan beperkt. De halve baan was niet beschikbaar. Met kinderen met rekjes, kunstschaatsers en kinderen op ijshockeyschaatsten was de baan meteen vol. Gezellig, maar niet handig als je een stuk of 4 kinderen les gaat geven, die nog niet eerder geschaatst hadden. Om te voorkomen, dat de kinderen omver gekegeld zouden worden, verschoof ik onze baan, zodat we zo dicht mogelijk bij de curlingbaan heen en weer konden schaatsen.
De kinderen gingen steeds beter op hun schaatsen staan en aan het eind van de les konden we allerlei spelletjes doen met de dolfijnen.

De kinderen hadden het naar hun zin en de jarige werd toegezongen. Wat wil je nog meer? Het eerste kinderpartijtje was geslaagd. Daar konden de twee ritten in de regen niets aan veranderen.

Geen opmerkingen: